Den lille Ida og Holtenslægten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Introduktion
Hovedpersonerne
H C Andersen
Blomsterne
Eventyret og haven
Holtenslægten
Ida Holten Thiele
Just Mathias Thiele
Pengene
Hans Christian Holten
Troen og venskaberne
N A Holten
Døden
Kongehuset
Kunsten
Kærligheden
Lindegården
Lindegårdshaven
Godset

Kærligheden

Munter som en lille sangfugl
Thiele beskriver forelsket Ida mange år efter: ”Hun var en ganske eiendommelig, indtagende Personlighed... Hun var ikke alene munter som en lille Sangfugl – hun sang smukt – men morsom og overraskende i baade Spørgsmaal og i sine Svar. Der var noget forunderligt Phantastisk i hendes fortroligere Samtale, Noget, der mindede om Væsner, som ikke ret høre til denne Klode og ligesom gav en Forudfølelse af, at hun snart ville flyve bort.”
Citeret fra Thieles erindringer, som han nedskrev i slutningen af 1860’erne.

Kærlighedsblomsterne
”Denne Bouket Blomster blev den 14. August 1820 givet min Bedstefader Just Mathias Thiele af den syttenaarige Ida Holten, til hvem han netop på en Spadseretour i Lindegaardshaven havde friet og faaet Ja. Efter at have været stiltiende forlovet i nogle faa Maaneder døde Ida Holten af Mæslinger, og flere Aar senere blev Bedstefader gift med hendes ældre [yngre] Søster Sophie. Efter min Død tilfalder denne lille Bouket min ældste Datter Ida, og om Navnet Ida i Fremtiden bliver bevaret skal Bouketten følge med Navnet Ida.
Den er givet mig af min Tante Johanne Lønborg, som fik den efter Bedstefader." Underskrevet "Ida Giersing” bag på de indrammede blomster.

 

 


 

Klik for stort billede af Ida Holtens buket til Just Mathias Thiele 1820


  forrige  1  3  4  5  6  næste