Broncenøgle fra vikingetiden, fundet ved Kirke Hyllinge kirke af et BLF-medlem, Kaare Bøgh - Jensen. Symboliserer foreningens arbejde: at vi gerne vil åbne til fortiden.
Velkommen           Hvem er vi           Lokalhistorie          Publikationer          Nyttige links           Kontakt

 

 

Holtensminde - bebyggelsen mellem Sæby og Krabbesholm
Sæbyminde eller HoltensmindeBramsnæs Lokalhistoriske Forening og et vejskilt


Lokalhistorisk forening får medhold
Dagbladet bragte den 23. juli 2004 følgende artikel:

"Sæby: Den lille bebyggelse mellem Sæby og Krabbesholm, der i en del år har været skiltet som "Sæby Huse" har nu fået sit oprindelige navn "Holtensminde" tilbage på vejskiltene.

Det er lokalhistorisk forening, der har haft held til at overbevise Kommunen om, at skiltene skulle udskiftes og stedet have sit rette navn tilbage.

- Sagen er, at navnet Sæby Huse aldrig er fremgået af noget officielt kort. På kortene har stedet heddet Holtensminde, lige siden husene blev opført i 1830erne, påpeger lokalhistorisk forenings tidligere formand, Karl-Johan Rubæk.

Han tilføjer, at navnet var absolut velbegrundet. For bebyggelsen blev i sin tid grundlagt af godsejer Holten, der byggede omkring ti husmandssteder her til sine husmænd. Flere af husene blev opført i bindingsværk med stråtækt tag, og alle var så solidt bygget, at det står endnu.

- Det er da i sandhed noget at sætte Holten et minde for, mener Karl-Johan Rubæk, der glæder sig over, at Teknisk Forvaltning har givet sagen en hurtig behandling og givet foreningen medhold."

 

Bramsnæs Lokalhistoriske Forening